Charita Česká republika

HR generalista
Tel.: 731 679 100 E-mail: martina.stehnova@charita.cz

Ahoj,

Baví tě psaní článků, focení, příprava podkladů pro sociální sítě, příprava akcí a celkově komunikace s lidmi v českém i anglickém jazyce? Pak hledáme právě tebe.

Do týmu Globálního rozvojového vzdělávání a osvěty, který je nedílnou součástí oddělení humanitární pomoci a rozvojové spolupráce Charity Česká republika, hledáme na plný úvazek člena osvětového týmu, který/á se nebojí výzev, má rozhled co se děje ve světě, výborné organizační a zejména komunikační schopnosti.

V rámci našich současných projektů se nejvíce zaměřujeme na šíření povědomí o tématech spojených s udržitelným rozvojem a celkově globální odpovědností a solidaritou jak u nás, tak ve světě. Zaměřujeme se hlavně na neformální vzdělávání mládeže ale i široké veřejnosti a probouzíme v lidech aktivní občanství. V rámci našich projektů realizujeme osvětové akce, workshopy či přednášky (pokud situace povolí). Ve spolupráci s profíky na daný obor vytváříme deskové či outdoorové hry, originální propagační a edukativní materiály, kampaně na sociálních sítích, fotografické výstavy, natáčíme rozhovory a podcasty apod.

Protože je pro nás komunikace denním chlebem, hledáme do týmu člověka, který se nebojí výzev, je schopný zkoordinovat sebe ale i dalších pár lidí, rád pracuje v týmu ale i samostatně a hlavně věci dotahuje do konce!

Náš ideální kandidát/ka by měl/a mít

• prokazatelné zkušenosti se správou sociálních sítí (Facebook, Instagram a další) pro firmu či NNO
  • zkušenosti s tvorbou článků a tiskových zpráv
  • výborný psaný a mluvený projev v českém i anglickém jazyce
  • zkušenosti s úpravou webu
  • zkušenosti s organizací a koordinací akcí (přednášky, workshopy, eventy apod.)
  • základní znalost a zájem se rozvíjet v tématu udržitelného rozvoje

Zkušenosti z neziskového sektoru můžou být výhodou, nicméně na tom nikterak nelpíme. Pro nás je důležité, aby se kandidát profesně, ale i na osobní úrovni ztotožňoval s hodnotami našeho týmu. Nebyl mu lhostejný svět okolo nás, záleželo mu na životním prostředí, mediální gramotnosti a celkově žil v souladu s principy udržitelného rozvoje.

Můžeme Ti nabídnout respekt ke Tvé práci, velmi otevřený a férový přístup, důvěru a radost z toho, že se věci daří posouvat kupředu. Finanční odměna sice nebude taková jako v soukromém sektoru, nicméně věříme, že náplň práce a pracovní podmínky budou mnohem pestřejší.

Tak co, jdeš do toho a přidáš se do našeho týmu? Pošli nám prosím svůj životopis a motivační dopis, kde se dozvíme, proč právě Ty jsi ten nejvhodnější kandidát/ka na tuhle pozici. Pokud nám zašleš ukázku své práce, bude to jedině plus!

Pokud máš k pozici jakékoliv otázky, neváhejte se zeptat, velmi rádi je zodpovíme.

S pozdravem a brzy snad na viděnou u pohovoru,

Šárka Zápotocká

Programový manager GRV

P.S.: Nástup možný ihned! :-)